Return to TheElectricBrewery.com
  [ Shop ]   [ Building ]   [ Using ]   [ Recipes ]   [ Testimonials ]   [ Gallery ]   [ FAQ ]   [ About Us ]   [ Contact Us ]   [ Newsletter ]

Log inLog in   RegisterRegister   User Control PanelUser Control Panel   Private MessagesPrivate Messages   MembershipClub Memberships   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Photo AlbumsPhoto Albums   Forum FAQForum FAQ

Control Panel Troubleshooting

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    TheElectricBrewery.com Forum Index -> Building Your Brewery
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Feurhund



Joined: 01 Feb 2011
Posts: 89



PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 3:08 am    Post subject: Control Panel Troubleshooting Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Guys,

Powered up with Boil Kettle plugged in. First thing, when I switch to BK element on the yellow light flashes and then goes out. Then Volt Meter reads 115Volts, but the element works. It started heating up the water.

Any ideas what might be happening? I was pretty sure everything is wired right. The interlock even works right. Any suggestions where to start would be great. Thanks.
Back to top
milldoggy



Joined: 23 Dec 2010
Posts: 570
Location: Pottstown, PA


PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 5:52 am    Post subject: Reply with quote

Sounds like only one leg is wired up, is the other hot wired correctly? Did you reverse the hot with neutral somewhere? Did you make your cable? Are the hots on the copper screws or silver screws?
Back to top
View user's photo album (12 photos)
milldoggy



Joined: 23 Dec 2010
Posts: 570
Location: Pottstown, PA


PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 5:54 am    Post subject: Reply with quote

Just thinking, if the elements powered up, and the volt meter shows 110, you must have a hot and neutrel going to the element, not two hots. Start with the cable, then the plug, then the main relay
Back to top
View user's photo album (12 photos)
Feurhund



Joined: 01 Feb 2011
Posts: 89



PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

Ok
First issue solved. Hooked up the back up element light, turn switch and sizzle / smoke. What? Looked at light closer and they sent me 24 volt lights!

So emailed to eBay to get correct ones. Tested power at receptacle and it is pulling 240 volts. So the issue is the volt meter. It is reading 115 volts all the time when power is on even when nothing is plugged in. Is that a useful clue. I will go back to the directions and see if I can figure it out, but any help is appreciated.......24 volt lights, jeez.
Back to top
kal
Forum Administrator


Joined: 12 Dec 2010
Posts: 10195
Location: Ottawa, Canada

Drinking: German Lager, Electric Hop Candy Jr, Scottish 70/-, Cali Common, Maibock, Helles, Russian Imperial Stout, Black Butte Porter

Working on: Weizen


PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

A note to everyone: Please always verify the parts before you install them. Don't assume you ordered the right part, don't assume the seller sent you the right part.

All the parts are labelled. My parts list indicates what the part should be. Make sure they match!

Kal

_________________
Our new shop with over 150 new products: shop.TheElectricBrewery.com
Purchasing through our affiliate links helps support our site at no extra cost to you. We thank you!
My basement/bar/brewery build 2.0


Last edited by kal on Sun Apr 17, 2011 8:07 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's photo album (21 photos)
milldoggy



Joined: 23 Dec 2010
Posts: 570
Location: Pottstown, PA


PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

Got any pics?
Back to top
View user's photo album (12 photos)
Feurhund



Joined: 01 Feb 2011
Posts: 89



PostLink    Posted: Sun Apr 17, 2011 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Found that I had volt meter's second AC line running to the neutral bus instead of the Boil Kettle coil. Reads 239 now. Just need the new lights and all should be fixed. Thanks for the support and yes, make sure you check the parts.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    TheElectricBrewery.com Forum Index -> Building Your Brewery All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Support our site by purchasing through this link. We thank you!

Forum powered by phpBB © phpBB Group